Uutiset

Palkkaneuvottelu

Aseta palkkatavoite!

Ensimmäinen askel palkkaneuvotteluja aloittaessasi on miettiä, mikä sinun päämääräsi on. Aseta konkreettinen palkkatavoite jonka koet realistisena.

 

Valmistele perusteluja!

Pohdi loogisia perusteluja palkankorotusvaatimuksillesi. Mieti myös seuraavaa askelta, eli punnitse millaisia mahdollisia vastaväitteitä esimiehesi voisi esittää, ja miten sinun tulisi vastata näihin uskottavasti.

 

Valmistaudu henkisesti!

Yleinen sääntö neuvotteluja ajatellen on hyvä henkinen valmistautuminen.  Jos kokee olevansa henkisesti alakynnessä ennen neuvottelua, onnistumisen mahdollisuus on vähäinen. Jos sitä vastoin olet henkisesti hyvin valmistautunut, ja lähdet neuvotteluun hyvällä itseluottamuksella ja arvosi tuntevana, ovat mahdollisuudet paljon paremmat.

 

Palkkatilastot!

Uskottava ja vakiintunut tapa saada palkkansa korotettua on viitata oman ammattiryhmän tuoreisiin palkkatilastoihin. Käyttämällä konkreettisia tilastoja saat aina varmuutta omaan neuvotteluusi.

 

Valitse oikea ajankohta!

Lopuksi; sinulle on etu valita hyvä ajankohta. Jos esimiehesi on harvinaisen hyvällä tuulella, niin se voisi olla hyvä hetki. Jos esimiehesi sitä vastoin on paineen alla, voi olla hyvä odottaa muutama päivä.

 

Etiketter:  Uravinkkejä